Akupunktur og velvære
v/ Maibritt  Berg Skovbjerg
En akupunktør bliver konsulteret af mange mennesker med mange forskelligartede symptomer. Det kan for eksempel være smerter, sportsskader, høfeber, astma, migræne, højt blodtryk, og mange andre tilstande.

Selvom mange års forskning og praktisk erfaring har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod disse lidelser, gør det meget mere end blot at lindre symptomerne. Filosofien bag akupunktur er at man behandler hele patienten, og derved genopretter balancen i hele kroppen.

Da alle lidelser, i den traditionelle kinesiske akupunktur, betragtes som en ubalance af energi, kan behandling med akupunktur gavne stort set alle ubalancer, så længe nedbrydningen af kroppens væv ikke er for omfattende.

Mange mennesker bruger også akupunktur som en præventiv behandling, eller fordi de har en følelse af at være i ubalance med sig selv, men er egentlig ikke "syge" i den vestlige forstand.

WHO (Verdenssundhedsorganisationen under FN) har udarbejdet en liste over lidelser, hvor akupunkturen er velegnet. Heraf kan blandt andet nævnes:

Alle former for smerte
Gigtsygdomme i led og muskler
Hovedpine/migræne
Rygsmerter
Frossen skulder
Tennisalbue
Menstruationsproblemer
Mave- /tarmlidelser
Bihulebetændelse
Højt blodtryk
Eksem
Kredsløbsproblemer
Lidelser i sanseorganer
Immunsygdomme
Hormonelle forstyrrelser